NOLOXBOX noloxbox

ACE & THE JOKERS

INFO-FICHE

BIOGRAFIE / DISCOGRAFIE

Het verhaal van de band kent in 1995 een begin zoals het wel vaker voorkomt: enkele vrienden verzamelen zich in een gelegenheidsband die voor de grap een optreden zal doen op een privé- feestje.

Het collectief brengt een set covers waarvan de play-list wordt bepaald door de moeilijkheidsgraad om ze in te studeren: eenvoudige meezingers.

Het is de start van een reeks concerten op zowat alle lokale  evenementen. Ze ontwijken geen enkel geïmproviseerd podium of terras, oplegger of boerenkar. Het is de leerschool voor de band die na afloop van het eerste jaar de teller op zo’n 50 optredens aftikt.

De band krijgt een eigen identiteit die zich openbaart in het concept one-hit-wonders uit de periode 1975 tot 1985.

Glamrock wordt de rode draad als indicatie voor de show: zanger Ace steekt zijn liefde voor spektakel niet onder stoelen of banken en laat zich gretig inspireren door zijn grote voorbeelden: Kiss, Slade, Adam & the Ants en andere visuele acts.

Vuurwerk, rookbommen, lichteffecten, al eens wat flarden van theater: you name it.... Het levert hen de reputatie The Hottest Coverband in The Land op, een omschrijving die ze met veel brio bevestigen bij ieder optreden.

Ace & The Jokers staat in 2006 op een hoogtepunt dat wordt gevierd met het uitbrengen van een cd-single. The Opera (Dizzy Mans Band) wordt vakkundig voorgesteld in aanwezigheid van de originele componist, wijlen Jacques Kloes en nog twee andere leden van de originele band. Pittig detail: deze spontane reünie van de resterende leden van Dizzy Mans Band leidt tot een echte reünie die een tour door Nederland inluidt.

Ace & The Jokers kiest resoluut om het niveau van hun nummerkeuze hoog te houden en is vanaf dan enkel te boeken voor grotere podia en evenementen waarbij zowel de muziek als de show volledig tot zijn recht komt. De set wordt aangevuld met elektronica (sequencers en dergelijke) waardoor het geluid van de typische synthesizer-pop en new wave van de jaren 80 sterk wordt benaderd.

Nog eens tien jaar later in 2016, bij de viering van hun 20-ste verjaardag, kijkt de groep terug op een decennium vol hoogtepunten waarvan geen beginnen is aan de opsomming.

Het grote spektakel zorgt echter voor minder contact met het publiek, iets wat de bandleden beginnen missen.

Ze besluiten daarom in 2017 het kleinere circuit van clubs opnieuw te exploreren en zijn budget-vriendelijk beschikbaar voor kleinere podia en organisaties.

 

LINE-UP

  • Marnik‘Ace’Bellecoste: leadzang & gitaar
  • Isolde Willems: leadzang & backings
  • Vic Van Damme: solo- en slaggitaar, backing
  • Danny Verstraete: keyboards & backings
  • Fons Van de Velde: drums, percussie & sequencers
  • Hendrik De Mets: basgitaar

CONTACT-INFO

Info & boekingen: NOLOXBOX

Website: www.aceandthejokers.be

Facebook - Facebook Fanpage

BETROKKENHEID NOLOXBOX

  • ondersteuning boekingen (contact, administratie)
  • programmeren sequencers
  • ondersteuning externe communicatie (promotie)

© 2017 NOLOXBOX - alle rechten voorbehouden