TOPICS BINNENKORT ON-LINE

EEN CD (SINGLE) UITBRENGEN

Het wordt vaak aanzien als de kroon op het werk, het ultieme visitekaartje, de noodzakelijke stap in de carrière. Het is een fysiek bewijs van de bezigheden als artiest of band, het product dat meegaat naar huis met het publiek en toegang kan verlenen naar pers, radio en tv. In hoeverre klopt dit? Waar hou je best rekening mee?

SABAM & AUTEURSRECHT

SABAM is de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. Ze behartigt de belangen van haar leden op het gebied van de intellectuele rechten (vb. auteursrecht en uitbetaling) in België en via zusterverenigingen ook in andere landen. In dit blog behandelen we specifiek wat dit voor muzikanten en artiesten betekent.

VOLG ONS OP FACEBOOK VOOR UPDATES

MANAGERS, BOEKINGSKANTOREN & PROMOTORS

Zangers moeten zingen, muzikanten moeten muziek kunnen maken. Hoe groter het succes, des te meer achterloop er komt i.f.v. promotie en administratie rond bv. optredens. Hulp van derden is hierbij welkom, maar er bestaan veel misverstanden. Wat kun je verwachten van deze personen?

HOE ZIT DAT MET INKOMSTEN & BELASTINGEN

Wie geld verdient, heeft inkomsten. Wie inkomsten heeft is belastingplichtig. Wat niet wordt aangegeven is 'zwart werk'. Zo simpel is het. Voor artiesten en muzikanten zijn er een aantal legale mogelijkheden om deze specifieke inkomsten officieel te houden zonder risico's op sancties.

MEER OPTREDENS VERZILVEREN

Ongeacht de omvang van de droom om 'beroemd te worden/zijn' blijft het contact met het publiek de kern van de zaak. Het echte succes of de voldoening speelt zich af bij optredens. Daar doen de meeste artiesten het voor, want het is de start van iedere muzikale carrière. Hoe leg je contacten? Hoe geraak je aan optredens?

HOE KRIJG IK MIJN PLAAT IN DE MEDIA (PERS, RADIO, TV)

Iedereen vindt zijn/haar eigen product goed. Men zou anders de investering niet hebben gemaakt. Maar het blijkt absoluut niet evident om de aandacht erop te vestigen door de media. Hoe komt dit? Wat kan eraan gedaan worden? Zijn er hulpkanalen beschikbaar?

NOLOXBOX noloxbox

BLOG

NUTTIGE TIPS & INFORMATIE VOOR ARTIESTEN

WAAROM?

We stellen vast dat veel van onze klanten niet of onvoldoende op de hoogte zijn rond bepaalde topics die rechtstreeks of onrechtstreeks van invloed zijn op de vooruitgang van hun kansen en/of carrière in het algemeen.

Omdat bepaalde vragen dikwijls terug keren, hebben we besloten om dit blog op te starten zodat onze klanten en andere geïnteresseerden vrijblijvend de kans krijgen om onze knowledge en expertise te raadplegen.

We baseren ons hiervoor enerzijds op wetteksten en andere bronnen, maar vooral op meer dan 30 jaar eigen ervaringen in de muziekwereld als optredend artiest en muzikant.

We preken geen evangelie, maar bepaalde zaken zijn nu eenmaal wat ze zijn en het is beter om er rekening mee te houden als artiest die droomt van een carrière.

Elk blog bevat een korte situering en 10 tips die je op weg kunnen helpen. De links brengen je naar de Issuu-account waar de blogs als pdf ter beschikking staan. We verlenen de toestemming om deze gratis te downloaden en af te drukken voor persoonlijk gebruik.

Iedere vorm van verspreiding en reproductie (gedrukt of digitaal) is toegestaan mits bronvermelding (© Johan Engels, Noloxbox).

 

UITNODIGING!

Ontdek je een inhoudelijke fout? Heb je vragen bij bepaalde onderwerpen? Is er een onderwerp waarover je graag een blog ziet verschijnen? Laat het ons weten via info@noloxbox.be.

 

BRONNEN

PLATENFIRMA 'S & CONTRACTEN

Het uitbrengen van cd's en andere geluidsdragers is doorgaans een ultieme droom. Wanneer dat onder een (groot) label kan, zegt het des te meer over de artiest of band in kwestie: andere mensen willen investeren in het jouw talent, je wordt ernstig genomen. Wat is belangrijk om te weten?

© 2017 NOLOXBOX - alle rechten voorbehouden