NOLOXBOX noloxbox

WOESTEN!?

INFO-FICHE

CONTACT-INFO

Info & boekingen: NOLOXBOX

Website: www.vi.be/woesten

Facebook

Foto's op deze pagina © Geert Bonne

BETROKKENHEID NOLOXBOX

  • boekingen (reguliere optredens + totaalpakket)
  • ondersteuning externe communicatie
  • bijdrage live-video's (aanmaak & audio-bewerking)
  • opvolging gerichte promotie
  • ondersteuning project Waterlander (boekingen, logistiek)

BIOGRAFIE / DISCOGRAFIE

Het pad van drie vrienden/muzikanten uit het Meetjesland kruist in 2013. Met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar, praten ze mijmerend over de jaren '90 waarin de Nederlandstalige rock furore maakte. Niet veel later is met aanvulling van een 26- jarige hyper-getalenteerde gitarist de basis van Woesten!? gelegd.

Nog datzelfde jaar duikt de band de studio in voor opnames van een demo-cd in functie van deelname aan Cirque Constance Roadshow, een lokaal concours met allure. Ze halen de finale, wat hen in één klap naar grotere podia (waaronder Gentse Feesten en Muziekclub N9) loodst.

In juni 2014 wordt de tweede EP Niemand danst naakt met de eenzame krijger ingeblikt onder toeziend oog van producer Erik Van Biesen (Gorki, Paranoiacs, Biezen). Het levert meer optredens op, ook over de Nederlandse grens in Tilburg.

In 2015 kiest Concertzaal De Casino (Sint-Niklaas), in overleg met de man zelf, de band uit een lijst van een 100-tal kandidaten om het voorprogramma van Meuris 25 jaar te verzorgen.

De voorbereidingen voor de derde EP Dichtbij een kalkoenenkweker op die groene hoek worden gecoacht door Jasper Steverlinck (Arid). Bij de opnames wordt opnieuw beroep gedaan op Erik Van Biesen. De band stelt het album met succes voor in januari 2016. Het brengt hen als vertegenwoordiger van lokaal talent op het prestigieuze Herbakkersfestival (Eeklo) dat jaar.

2017 staat in het teken van Waterlander: de eerste full-cd die gepaard gaat met een heuse zwart-wit 'rockumentaire' over de Meetjeslandse rockgeschiedenis. Het project is het auditieve en visuele verlengstuk van het in 2013 verschenen boek Cirque Constance, 'n eigenzinnige kijk op rock'n roll in niemandsland, geschreven door zanger Bart Van Damme.

De cd wordt voorgesteld op 17 mei in cc Stroming (Sleidinge/Evergem). De film gaat op dezelfde locatie onder muzikale begeleiding van de band op 7 oktober 2017 in première. Vanaf die datum is het totaalpakket te boeken voor zalen.

Uiteraard is de band steeds te boeken voor reguliere optredens.

 

 

 

 

 

 

 

 

LINE-UP

  • Bart Van Damme: zang
  • Elia De Mey: gitaar
  • Nico De Zutter: bas
  • Kristof Van Driessche: drum en zang

© 2017 NOLOXBOX - alle rechten voorbehouden